Testuojam – Creative X dock Wireless

February 5, 2009

Kokį gerą mėnesį gyvenau su Creative X dock Wireless.
Kas tai per daiktas?
Daugiausia naudojau jį kaip pakroviklį savo Iphone’ui, nors tikroji paskirtis iš tiesų kiek gudresnė.
Taigi apie viską iš pradžių.

[youtube: http://www.youtube.com/watch?v=j29qbIXnaDE]

Kaip jau matėte aukščiau, įrenginio koncepcija grindžiama poreikiu tikruose amerikietiškuose namuose (na žinote, tas dviejų aukštų namas su garažu ir gražia pievele, panašiai kaip filme A Nightmare on Elm Street) kiekviename kambaryje (čia vis dar apie poreikį šneku) turėti po stereo agregatą grojantį tą pačią muziką iš miegamajame esančio Ipod’o.
Koks galėtų būti techninis šios svajonės įgyvendinimas?
Iš vieno taško per visą namą nutiesti garsiakalbių laidus į visus kambarius.

Nepamirštame apie stiprintuvą (kambarių kiekis, juk prilygsta tavo, mielas skaitytojau, darbo valandų per dieną skaičiui p.s. bedarbiai į šią statistiką neskaičiuojami) na ir žinoma senas geras dvylikos takelių mikšeris (juk norime turėti pasirinkimą, kurias namo vietas pagyvinti garsais) – žodžiu statistiniam gyventojui "misija neįmanoma".

Creative inžinieriai pasinaudojo visu mylimu progresu ir į rinką paleido nuotolinio muzikos klausimo įrenginį (bent jau aš taip pavadinau).

Į pastarojo produkto komplektą įeina du aparatai – dokas ir signalo priėmėjas (tebūnie imtuvas).
Pirmasis siunčia Apple grotuve  grojamą muziką, o antrasis nuotoliniu būdu ją priima (na ir jeigu dar garsiakalbius prijungsime, gal ką ir išgirsime).
Žinoma didesniam kambarių skaičiui reikia turėti daugiau imtuvų, kuriuos galima nusipirkti atskirai.
Iš esmės tai viskas, ką eiliniam vartotojui reikią žinoti.

Gyliau

Kasant gyliau turime dvi tik ilgiu besiskiriančias stilingas juodas dėžutes su keliais standartiniais muzikos valdymo mygtukais ir klasišku dideliu garso reguliatoriumi.
Doko kitoje pusėje labai daug protingų jungčių, kurių ne vienos nenaudojau (kam prie bevielio renginio kažką pajunginėti..?), o tiesa sakant neradau prie ko.

Iš instrukcijų sužinojau, kad dokas turi galimybę transliuoti vaizdą į didįjį ekraną (televizorių turiu omeny), kas prilygsta paauglio per telefoną garsiai klausomai muzikai viešajame transporte – jis mano, kad "kietas", o aplinka mano kitaip.
Priminsiu, kad Ipod’ų ekrano geba yra maža + apple į savo gaminius įsileidžia tik savo formato video failus, tad namų kine išvystytume tik prastos kokybės filmą arba geros kokybės nuotraukas.
Iš to pačio doko yra jungtis erdviniam (5.1) garsui, kurios pasigedau signalo imtuve.

Bet kuriuo atveju papildomos funkcijos yra tik sveikintinos.

Garso kokybė? 

Vienas draugas pasidomėjo apie garso kokybę ir ar nėra jokių trukdžių (neveltui VGTU diplomą turi) atsakymas buvo paprastas – sumažėjusios garso kokybės nepastebėjau (nors esu pakankamai jautrus tam), o trukdžiai ir kitos sveikatai kenksmingos bangos yra tik fizikų sugalvota pasaka.
Tiesa, labai nepasitikiu įvairiais garso tobulinimo išmįslais, todėl "X-Fi" logotipas kiek gąsdino, ypač po skaitytojo komentaro apie kitą Creative produktą.

Mano atveju pultelyje buvo "X – Fi Crystalizer", kuris visai korektiškai prideda prie visų dažnių po kokių 20 proc. daugiau garso ir prilygsta muzikos pagarsinimui, o erdviniam garsui įjungti skirta "X Fi CMSS 3D"funkcija,  klausant per ausines atrodo lyg vidurinių dažnių iškėlimas iki maksimumo (ko pasekoje turime "plokščią" garsą).

Distancinis valdymas

Kalbant apie patį pultelį, čia tikrai trūksta navigacinės logikos.
Svarbiausi garso reguliavimo ir grojimo (play) mygtukai paslėpti tarp kitų, o viduriniai (gražiai išryškinti) skirti albumo pasirinkimui iš grotuvo ekrano ir esant kitame kambaryje to aišku padaryti neįmanoma.

NSO

Kadangi naktį mano namuose teisę skleisti šviesą turi tik už lango esanti lempa, tai ryški "kislotnai" mėlyna spalva (įjungimo būsenoje) ir raudonas nuolatos mirksintis taškelis (išjungimo būsenoje) prie mano interjero netiko. 

Ir teisingumo vardan reikia įvardinti apie ženkliuko ant dėžutės "Made for Ipod" buvimą, kas byloja apie pilną suderinamumą su Ipod grotuvais ir netiesiogiai byloja apie NEpilną suderinamumą su Iphone.

>>>

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar