Creative dovanoja GigaWorks T20 – Paskutiniai darbai

December 11, 2008

Pasirodo lietuviai ne tik garsina Lietuvos vardą užsienyje savo kriminaliniais darbais, bet ir viską daro pačią paskutinę akimirką.
Ketvirtos savaitės dalyvių pasirodymui atkeliavo penki laiškai, paskutinius du gavau tik šį rytą. Žiūrime.

Dešimtas laiškas
Evaldas:

[G]eras garsas lyg narkotikas:
[E]kstazė apima nedelsiant.
[R]itmingiems dūžiams garsiai mušant,
[A]ukštai pakilti kyla noras.
[S]apnuose taip tik man nutinka…

[G]uli senas muzikos centras.
[A]tspindys jis tobulybės šios:
[R]odos muzika atskrieja iš
[S]eno, kiauro daikto – kibiro.
[A]š noriu paverst realybe
[S]avo sapnų keistenybes!

Vienuoliktas laiškas
Darius:

Gaila, kad CREATIVE negamina kompiuterių, nes jei gamintu,
tai būtu patys geriausi kompiuteriai pasaulyje!

Dvyliktas laiškas
Žygimantas:

Laba diena,
Tikriausiai jau matote mano stalo nuotrauką, kurioje pažymėjau svarbiausius objektus. Raudonai apžymėta matote mano dvi TEAC 1 Wato galingumo kalonėles ir Hama ausines.
Kuo blogos ausinės? Jos eina gana tyliai – įsijungus televizorių garsas garantuotai bus užgoštas. Antra – jos traška jeigu daina turi daugiau žemų dažnių.
Tačiau pats "linksmumas" prasideda su kalonėlėmis. Jos labai silpnos – abi turi tik po 1 vatą. Garsas yra silpnas ir nesijaučia jokių tikroviškų garsų, blogai atkuriami žemi dažniai ,o aukštieji atkuriami neskaidriai ir prislopintai, tarsi būtų grojama per pagalvę. Dėl šių bėdų šie garsiakalbiai nėra tinkami klausytis muzikos. Todėl norėdamas pasiklausyti muzikos, aš persirašau dainas iš kompiuterio į USB atmintinę arba CD-RW diską ir tada prijungiu vieną iš šių laikmenų prie DVD grotuvo, o jis naudojasi televizoriaus garsiakalbiais – tikrai nepatogu.
Taip pat neveikia dešinioji kalonėlė (nuotraukoje kairesnė), tačiau seniau, jeigu įstumdavau laidą giliau į garsiakalbio vidų, garsas joje atsirasdavo ,tačiau perpus susilpnėdavo kitoje. Kai tik paleisdavau laidą garsas vėl peršoko tik į vieną kalonėlę.
Dabar taip yra visą laiką todėl negaliu padidinti garso daugiau kaip 60% ,nes abiejų kalonėlių elektra teikiama vienai, o ta negali suvaldyti tiek daug – 2 vatus.Tačiau blogiausia savybė iš visų – kalonėlės labai garsiai pypsi ,kai 5 metru spinduliu yra mobiliojo ryšio signalų. Kad ir kaip būtų apsurdiška, aš naudojuosi mobiliuoju internetu (modemas pažymėtas mėlynai kairėje, o antena geresniam ryšiui pakelta ir mėlynai pažymėta nuotraukos viršuje – prie to neveikainčio garsiakalbio). Mobilusis internetas aišku skleidžia mobiliojo ryšio signalus. Daug signalų. Be sustojimo. Pastoviai.
Tai reiškia ,kad negaliu įjungti kalonėlių ,kai internetas yra įjungtas (one-at-the-time). Pypsėjimas tikrai užgožia garsą. Be to – ar minėjau ,kad neveikianti kolonėlė iš dalies veikia – ji muzikos negroja ,tačiau vistiek pypsi kaip ir veikainti. Ar minėjau ,kad beveik nesvarbu kokį volume pasirinksi, pypsėjimas bus panašus.
Kokių problemų tai sukuria? Youtube filmukus su garsu galiu parodyti kitiems tik tada, kai išjungiu internetą, o tai reiškia reikia laukti kol parsiųs visą video. Negaliu klausytis muzikos neužsidėjęs ausinių ir tuo pačiu metu siųstis failus. O kaip gi ausinės? Grįžkim prie jų. Jų laidas neilgas, todėl jas prijungti galiu tik dviem būdais – per kištuką kalonėlėse ir per kompiuterio priekinę panelę. Jeigu įjungiu per kištuką kalonėlėse, tai pypsėjimas persiduos į jas (pamirškit jų silpnumą, kalonėlės sustiprina garsą ,o tuo pačiu ir pypsėjimą).
Net jeigu išjungiu internetą, o man kas atsiunčia žinutę ar dar blogiau – skambina, tada pypsėjimas ausinėse toks stiprus ,kad net ausis paskausta.
Jeigu bandau prijungti ausines per kompiuterio rėmo priekyje esančią jungtį, tai man yra trys tikimybės – įkišus kištuką garso nebus; garsas bus cypiantis ir be žemų dažnių; garsas bus normalus (jeigu normaliu garsu galima pavadinti tai ,ką sugeba šios Hama ausinės).
Todėl ilgokai tenka pavargti kol atrandu poziciją, kai jungtukas normaliai įsikiša. Svarbiausia nepamiršti ,kad ta pozicija dažniausiai yra tarp 40-70 proc. kištuko įkyšimo į jungtį. Todėl ausinių jungtis išsitraukia iš panelės jeigu tik ją palieti kojomis.
Kadangi reikia apibūdinti visą garso sistemą, tai reikia pasakyti ,kad mano kompiuteryje yra įmontuota sena Realtek plokštė. Dėl nesugebėjimo apdoroti garso ,kai kurie žaidimai stringa. Pavyzdžiui per UT3 cinematic video tarp misijų ,garsą girdžiu taip: Doing treat… treat… treat… treat… treat… treaty with Axon? What Malc.. what Malc… what Malc… what Malc… what Malc… what Malc… what Malcom has in mind?".  Dar vienas pavyzdys. Prieš kokį pusmetį įsidiegiau Juiced 2 (man atrodo). Žaidimas sukosi vos ant 5-10 kadrų ,o cinematic strigdavo kaip ir UT3 cinematic`ai. Tada pabandžiau išjungti garsą. Kadrų skaičius pakilo iki 60. Manau ,kad aiškūs įrodymai ,kad garsas – silpniausia kompo vieta.
Aišku Jūs man garso plokštės nepadovanosit, todėl prižadu ,kad jeigu laimėsiu šias kalonėles, nusipirksiu kokią
Laiškas jau baigtas, tik priminsiu ,kad Kalėdos artėja ,o Gruodžio 16 d. mano gimtadienis :)

Tryliktas laiškas
Sandra:

Na štai, priešais savo ekranus jūs matote mano nuostabiąją kolonėlę, kuri man tarnauja jau penkerius metus. Ir kiekvienam turi kilti nuoširdus klausimas kodėl noriu ją pakeisti! Tačiau atidžiau įsižiūrėję galite pamatyti, kad ji yra slepiama, visų pirma dėl savo dizaino, kuris, pripažinkime, nėra labai gražus, ir vienintelis jo privalumas, jog spalva sutampa su monitoriaus. Likusieji daiktai aplinkui yra tik priemonė sukurti gyvesnei ir ryškesniai nuotaikai, naudojantis kompiuteriu. O štai ta pelytė padeda apsisaugoti nuo neigiamo poveikio ir taip pat apsaugoja mano kolonėlę.
Antroji priežastis, dėl kurios slepiu savo kolonėlę – tai jos abejotina firma, kuri jokiu būdu neskelbia kokybės, todėl ją vadinu nuostabia tik todėl, kad apskritai galiu klausytis muzikos, nesvarbu kokia kokybė bebūtų.

Keturioliktas laiškas
Mykolas:

Taigi, susipažinkite su mano garso sistema (buvusia?). Taip, turėjau Creative 2.1 sistemą! Kol nepasidarbavo mano katė. Kaip matote nuotraukoje, ten tėra viena kolonėlė ir kitos kolonėlės laidas. Mano katė "išėjo-išskrido" (tikrąja šių žodžių prasme) pro kambario langą į lauką… su visa kolonele. Man liko tik laidas, o kas liko iš kolonėlės nenoriu pasakoti, nes tai gan žiauroka.
Taigi, sistema nebeveikė tobulai. Spjoviau, ir iš boso kolonėlės
(subwoofer’io) pasidariau namuose trūkstamą daiktą – peleninę, kad nešiukšlinčiau kiemo. Draugai dažnai stebisi bei grožisi mano puikia, didele, gražaus medžio pelenine. Rūkyti nesveika, bet ką padarysi.
Šiandien bandžiau mesti jau tris kartus.
Manau daugiau komentarų nereikia. Aufwiedersehen!

Pabaigai
Ačiū konkurso dalyviams. Visus darbus vienoje vietoje galite peržiūrėti čia.
Nugalėtoją poros darbo dienų bėgyje išrinks Creative atstovai ir susisieks asmeniškai, o kad ir skaitytojai būtų informuoti, paskelbsime nugalėtoją valstybės žiniose.

>>>

Gyvūnų skelbimai

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar