Už kuriuos nebalsuosiu per seimo rinkimus – Obamai skirti sportbačiai

September 11, 2008

Nuo to laiko, kai per paskutinius seimo rinkimus atidaviau savo balsą už “Brazausko partiją”, nutekėjo labai daug vandens.
Tas vanduo turėjo įvairių neigiamų atspalvių, pradedant nuo koalicijos su lietuviškai prasčiau už mane šnekančiu Viktoru (kas buvo man, kaip antipopulistui, smūgis žemiau juosmens), baigiant Euro įvedimo fiasko ir į žurnalistų klausimus lakoniškai atsakančiu Gediminu Kirkilu su pažadais per vienerius metus atsikratyti korupcijos šalyje.

Prasidėjus rinkiminiam laikotarpiui tiksliai žinau, kam mano balsas neatiteks:
* Socialdemokratams (LSDP) – jau žinote kodėl.
* “Darbiečiams” (Darbo partija) už Viktoro finansinius nuklydimus į šoną bei per TV3 savaitės interviu parodytą plaukuotą krūtinę.
* “Paksiečiams” (Liberalų centro sąjunga) už pomėgį prezidento patarėjais įdarbinti valstybinės kalbos nemokančius rėmėjus bei už finansinį neišprusimą valdant Vilniaus miestą.
* “Valstiečiams” (Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga) už lyderės su sveika logika besikertančius bandymus pervadinti ministeriją (nors ir su visa pagarba Vytui Navickui, pas kurį egzaminą išlaikiau tik iš 3 karto).
* “Naujajai Sąjungai” už tai, kad Paulaukas prieš gerą dešimtmetį pasiuntė ant trijų raidžių mano gero draugo dėdės dukrą, nors politiniu požiūriu priekaištų neturiu ir netgi žaviuosi džentelmeniška pozicija per paskutinius prezidento rinkimus.
* “Frontui” už tai, kad eina anksčiau įvardintų populistų pramintu keliu bei teigia esą partijos puslapis yra nepriklausomas informacinis portalas.
* “Lenkams” už “Laikinosios sostinės” sąvokos atsiradimą bei lietuviškų mokyklų skriaudimą Vilniaus regione.
* “Valinsko partijai” už politinį neišprusimą ir už žemiausios kokybės (muzikine prasme) realybės šou.
Kitų mažesnių žuvų neminėsiu, o dėl likusių didelių neapsisprendžiu.

Batai?

Būtent dėl tokių (neapsisprendusių) kaip aš, Valstijose  įsisiūbavusios rinkimų kampanijos metu kandidatų štabai lyg prekės ženklai iš paskutiniųjų stengiasi pritraukti rinkėjus.
Turbūt jau girdėjote apie žinomo muzikanto dainą (“Yes we can”), paremtą politiko kalba.

[youtube: http://www.youtube.com/watch?v=1yq0tMYPDJQ]

Sekantys žingsnis pataikaujant tai pačiai tikslinei grupei prieš Jūsų akis.

Sunku nuspręsti, ar idėja buvo “nuleista” iš viršaus, bet vienai parodai skirta išgraviruota Nike Air batų pora pridėjo tam tikrų pliusų aplink šį kandidatą formuojamai nuomonei.

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar